Hvis svaret er Karl Johan, da bør du sette SEO på kartet. SEO står for søkemotoroptimalisering (Search Engine Optimization). Det vil si alt du gjør for å øke mengden og kvaliteten på trafikken til nettsiden din, via organiske (ikke-betalte) søk.  

 

Over 70% av alle kjøp starter med et søk, men 90% av alle folk klikker ikke videre etter den første siden de får opp i Google-søkeresultatene når de søker etter deg. Da hjelper det ikke om du er synlig på side 2.  

 

Søkemotoroptimalisering er en investering i din tilstedeværelse og beliggenhet på nett. Akkurat som i den fysiske verden er plasseringen din i søkemotorene viktig. Vil du ligge på Karl Johan som har masse trafikk, eller gjemt bort i en sidegate? 

En historie fra virkeligheten

For en stund tilbake hadde Inztinkt et kundemøte med Kathrine*, en bedriftseier som ønsker å vokse. Kathrine har jobbet hardt for å etablere sitt firma, og har et rykte for å levere kvalitetsarbeid og god service. Vi spurte Kathrine hva hun gjorde rundt søkemotoroptimalisering, for å markedsføre tjenestene sine. «Jeg gjør egentlig ikke så mye med SEO. Jeg er ikke stor nok til å fokusere på det og har hørt at det er bortkastet penger». Vi fortsatte vår prat om SEO og kom frem til at Kathrine trengte mer informasjon om SEO, og spesifikt hvilken rolle kanalen kunne ha for å skaffe henne flere kunder. 

Er SEO kun for store bedrifter? Svaret er nei.

Etter å ha hørt Kathrines perspektiv på SEO, innså vi at det er bedrifter der ute som fremdeles ikke kjenner verdien av SEO. Hvorfor er SEO noe store suksessrike selskaper fokuserer på? Det er fordi det fungerer! 

Gjør det enkelt for folk å finne deg

Sørg for at innholdet på nettsiden din stemmer overens med det som kundene søker etter for å finne produktene og tjenestene dine. Disse menneskene leter etter deg. Gjør det enkelt for dem å finne deg. Verdien av en SEO-strategi er stor. Dette er rett og slett en av de beste måtene for deg å fange opp ubetalt kundetrafikk av høy kvalitet – som genererer salg. 

I vårt neste kundemøte med Kathrine hadde vi med en detaljert rapport som viste hvor mange som søkte etter hennes tjenester per måned. Vi ble enige om å sette opp en ny nettside for bedriften, som var optimalisert for SEO. Etter at nettsiden ble lansert kunne vi se en merkbar økning i organisk trafikk. Ikke minst en kraftig økning i potensielle nye kunder fra nettsiden.

Synes du det er uoverkommelig å komme i gang med en SEO strategi? Her er fem enkle tips som kan hjelpe deg med å komme i gang. 

Ønsker du hjelp til “bedre beliggenhet på nett”? Vi brenner for å hjelpe små og mellomstore bedrifter til å lykkes med å navigere i det digitale landskapet. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. Kontakt: Ja takk, jeg vil ha beliggenhet på Karl Johan 

* Navnet på kunden er byttet ut