Flere og flere nordmenn handler på nett, og koronapandemien har bidratt til en skyhøy vekst i netthandelen. Postnord sitt netthandelsbarometer per juni 2021 viser at forbrukeradferden har endret seg permanent under pandemien, og veksten fortsetter for full styrke i 2021. Tilstedeværelsen på nett er derfor avgjørende for å lykkes i tiden fremover. Er du ny innen netthandel og planlegger å starte nettbutikk? Her er 6 ting du bør tenke på.

1. Ha en god forretningsplan, merkevarestrategi og handlingsplan i bunn

Først og fremst må du vite hva du skal tilby og hvorfor. Forretningsplanen skal normalt være en plan for de kommende fem årene. Her beskriver du forretningsidéen, markedet, produkt eller tjeneste, økonomi og budsjetter. Så definerer du en retning for bedriften din, som støtter forretningsmålene dine. Hvis du er tydelig på hva du skal være for hvem, har du større sjanse for å lykkes. Det er viktig å ha en god kommersiell plan i bunn, for hvordan du skal nå salgsmålene dine. Lag en plan for kampanjer du ønsker å markedsføre for å tiltrekke deg kunder.

2. Velg en god publiseringsløsning

Det finnes mange forskjellige publiseringsløsninger på markedet og valg av løsning vil avhenge av om du driver en stor eller liten butikk, om du er nyetablert eller etablert og selvfølgelig budsjett. En av verdens største publiseringsløsinger, WooCommerce, brukes av over 40% av nettbutikker på verdensbasis. WooCommerce gir deg også tilgang til WordPress, verdens mest populære publiseringsløsning for nettsider.  Disse to løsningene tilbyr både en god nettbutikksløsning og mulighet for å lage selgende forsider, bloggartikler mm.

3. Bruk tid og ressurser på å utvikle en god design

Dagens kunder er vant til å handle på nett og har en forventning om å møte en brukervennlig og sømløs nettbutikk. Siden skal være enkel å naviger på. Du bør ha en god søkemotor, slik at kunden enkelt finner de produktene han eller hun leter etter. Husk at hele butikken bør ha en brukervennlig design, fra forside til kategorisider og ikke minst produktsider. Mange kunder lander rett på produktsidene i butikken din. Ting som gode bilder, tydelig pris og produktbeskrivelse er viktig.

4. Sørg for å ha gode frakt- og returordninger

Levering av produktet betyr mye for kunden. Når du først har handlet en vare, vil du ofte ha den levert med en gang. Det kan være smart å tilby flere forskjellige fraktalternativer, slik at du gir kunden mulighet for å velge leveringstid og pris. Levering på dagen kan gjerne koste litt mer og er for de utålmodige. 2-3 dagers levering er et rimeligere alternativ, for de med litt bedre tid. Sørg for at det er enkelt for kunden å returnere varen. Kanskje har kunden bestilt feil vare, eller den stod ikke til forventningene. Ved å gjøre det enkelt for kundene, øker du sjansen for at de velger nettopp din nettbutikk, fremfor andre.

5. Betalingsløsning for den kravstore

Du har kanskje sett Vipps reklamen hvor luften går helt ut av damen som ikke har kortet sitt tilgjengelig fra sofaen. Slik er det også i virkeligheten. Det lønner seg å ha flere forskjellige betalingsløsninger tilgjengelig. Fra enkel betaling som Vipps, til mulighet for faktura. Dette vil bidra til å øke konvertering på handlekurven din.

6. Få kunder til nettbutikken

80% av alle kjøp starter med et Google søk. Sørg for at du er synlig i Google gjennom organiske søk (SEO), Google Shopping og Google ads.

Sosiale medier er også en effektiv måte å komme i kontakt med kundene på. Det er e-post også. Husk personvernforordningen  når du tar kontakt med kunder og sørg for å ha relevant og interessant innhold i mailene.

I denne artikkelen fikk du noen overskrifter på hva som er viktig å tenke på når du skal starte nettbutikk. Det er mange store og små ting å ta stilling til, og det er viktig å tenke gjennom hele handleopplevelsen. Fra du gjør kunden oppmerksom på at du finnes, en sømløs opplevelse i nettbutikken til pakking av varen, levering og returmuligheter. Alt dette er med på å skape assosiasjoner til merkevaren din.

Til sammen har vi over 20 års erfaring fra en av Nordens største netthandelsaktør. Vi vet hvordan du får trafikk til nettsiden og hva som skal til for å skape lojale kunder. Nå bistår vi bedrifter med utvikling av nettbutikker og handleopplevelsen på nett.  Ønsker du hjelp til å få fart på sakene? Kontakt oss her.